Maths is one such subject that kids are fearful of. Many kids find maths as a tricky subject that is hard to understand. But for some maths is just a matter of thorough calculation. But do you know what makes maths interesting or not so interesting? It is the way in which maths is taught. Teachers and parents are advised to teach maths in novel ways. Kids learn when they have an interest in the subject. Parents can use many activities like quiz, teaching with tools, with the help of pictures.

Different activities should be used to teach different concepts as one way can become boring at one point of time for the kids. Here, you will get to know the easy maths questions for 10-year-olds. You can make your child practice the questions for a better understanding of the maths subject.

Simple Math Quiz Questions for Kids

The simplest way to learn any subject is thorough practice. The more one practices the concept the more understanding he/she gets. For kids practicing is imperative. From an easy subject to a hard subject it is important for the child to practice all the concepts regularly so that they don’t forget them. When kids learn in one monotonous way, it can become boring for the kid to continue the same subject for a long time.

In such a case, kids need to switch to other activities and ways of learning. One fun way of learning is a quiz. If you are looking for a way to teach your child concepts of math then you should refer to the maths quiz for kids with answers given below. Make sure that you give the child space to find out the answer and make them practice different types of questions for different concepts.

Also Read:- Science Activities for Kids: Interesting Activities for Your Kids to Learn From

Addition Quiz in Maths for Kids

Q1. If a farmer has 567 apples and a gardener has 789 apples how much do they have altogether?

Ans. Total apples are 1,356

Q2. If a girl has 1109 cars and her friend has 560 cars, how many cars in total do they have?

Ans. In total, they have 1,669 cars

Q3. What number should be added to 66 to get 121 as a sum?

Ans. 55 should be added to 66 to get 121 as a sum

Q4. What number should be added to 89 to get 145 as a sum?

Ans. 56 should be added to 89 to get 145 as a sum

Q5. If we add the thousands place of 2450 and we add hundred’s place of 2456, then what will be the sum?

Ans. 2400 will be the sum as 2000+ 400=2400

More Addition Questions

Q6. If we add the thousands place of 3780 and we add Hundred’s place of 7654, then what will be the sum?

Ans. 3600 will be the sum as 3000+ 600=3600.

Q7. A shopkeeper sold a book for Rs. 569 and sold a water bottle of Rs. 58 to a man, how much would the man pay to the shopkeeper?

Ans. The man would pay Rs. 627 to the shopkeeper.

Q8. If we add 567 and 987, what will come at the tens place?

Ans. If we add the two we get 1554. We get 5 at the Tens place.

Q9. If we add 483 and 298, what will come at hundreds of places?

Ans. If we add the two together we get 781, we have 7 at the Hundreds place.

Q10. A kid named Krish had Rs.234, his mom gave her Rs.890 more, how much money he has now?

Ans. Now he has Rs.1124 in total.

maths quiz for kids with answers

Also Read:- Best Online Coding Classes for Kids: A Complete Guide to Get the Best

Division Questions for Kids

Q11. What will be the quotient of 189 divided by 9?

Ans. 021 will be the quotient when 189 is divided by 9

Q12. What will be the remainder if 9742 is divided by 7?

Ans. Remained will be 5 when 9742 is divided by 7

Q13. When 0 is divided by 34 what will be the answer?

Ans. 0.

Q14. When you divide 4536 divided by ______ the answer will be 4536

Ans. When you divide 4536 divided by 1 the answer will be 4536.

Q15. There are 1280 books in the library, if 40 books can be kept on one shelf how many shelves will be needed to keep 1280 books?

Ans. 32 shelves need to keep 1280 books.

Q16. What is the remainder when 265 is divided by 9?

Ans. The remainder is 4.

Q17. What is divisor and dividend in the question: 189/9

Ans. The divisor is 9 and the dividend is 189.

 More Division Questions for kids

Q18. What is the quotient in question 289/6

Ans. 056 will be the quotient when 289 is divided by 6.

Q19. What is the answer when 786 is divided by 8?

Ans. 098 will be the answer when 786 is divided by 8.

Q20. What is the remainder when 826 is divided by 4?

Ans. 2 will be the remainder when 826 is divided by 4

Multiplication Questions for Kids

Q21. A carton holds 12 packets of biscuits. Each packet has 12 biscuits. How many biscuits can be packed in 25 cartons?

Ans. 3,600 can be packed in 25 cartons.

Q22. What will be the product of 89 and 45?

Ans. 4,005 will be the product when 89 is multiplied by 45.

Q23. Product of 0 and 298 is?

Ans. 0.

Q24. product of  786 × 98 is?

Ans. 77,028.

Q25. Product of 456 × 09 is?

Ans. 4,104.

Q26.  The watch costs Rs.890. What is the cost of 10 such watches?

Ans. The cost of 10 watches will be Rs. 8960.

Q27. An apple costs Rs.250. What is the cost of 20 such apples?

Ans. The cost of 20 apples will be Rs.5,000.

Q28. What will be the cost of 19 pens, if the cost of one pen is Rs.10?

Ans. The cost of 19 pens will be Rs.190.

simple math quiz for kids

Also Read:- Personality Development Syllabus for Kids: What to Follow to Help Your Child’s Personality Grow?

Conclusion

When you are teaching a hard subject like math you have to use activities to let kids understand the concepts. With new activities like quiz, kids can learn faster and retain the learning for a greater time. You should try to use a quiz to teach all the subjects to the kid. Quiz are easier to make and you can also find them in various articles. You can get the maths quiz for kids with answers in this article, with the help of which you can practice easy maths questions for 10-year-olds.

Make sure you practice it with the kid and let them calculate the answer. Practice the questions with them many times, as the practice is what will make them perfect. Ask the child to speak the complete sentence while answering and not just giving the answer. This way they will get a grip on English to be used while answering.

Content Protection by DMCA.com