In the present era, general knowledge is crucial to your children’s development and growth. There are a number of choices accessible nowadays. The key is to learn and participate in various areas. It is particularly important for them to learn outside the school environment. Moving beyond education lets children succeed in a number of fields. The success of a child depends on what he or she learns from the surrounding environment.

The knowledge your kid assembles and the learning that he or she has will build his or her intellectual processes. This directly influences how he or she performs not only in class but also in professional and personal life at a later date. As parents, we just want the best for our children.

In this blog, you will learn about various easy GK questions along with some riddles for kids.

Learning courses for your kids! Get free trial here

General Knowledge Questions for Kids

General awareness that lets your child learn in a holistic way is also a very broad subject. It will explore a wide range of subjects. In basic language, general knowledge refers to information on a wide variety of subjects. Most parents also face obstacles such as:

  • What do we cover on the basis of the age of the child?
  • Depth of knowledge for each theme picked
  • Methods to simplify knowledge and educate children in an interactive way
  • Techniques to improve comprehension so that the kid holds as much knowledge as possible

A kid is like a sponge able to consume all the knowledge presented. As a mother or father, you need to make sure that your child absorbs the right things and moves in the correct direction.

GK Questions for Kids in English

It’s very difficult to pick just a few GK questions for children, because it’s a big field and, in actuality, limitless. Several of the GK questions will seem very simple for higher-level students, but it’s always a good idea to amend what you understand before adding more information to your base of knowledge.

Learn some basic GK questions for kids with some riddles for kids below.

Easy GK Questions: 4 to 7 Years

Children who belong to this age category are intrigued about everything in their environment. So interacting with concerns about General Knowledge would be a great support to them. In the section below, we have included some easy GK questions for children to explore and broaden their level of general knowledge.

GK questions for kids

Also Read: Worried about Lockdown’s Adverse Effect on Your Kid? Here’s RealSchool at Your Rescue

GK Questions for Kids with Answers: 4 to 7 Years

#1. How many days do we have in a week?

Answer: Seven

#2. How many days are there in a normal year?

Answer: 365 (not a leap year)

#3. How many colours are there in a rainbow?

Answer: 7

#4. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert?’

Answer: Camel

#5. How many letters are there in the English alphabet?

Answer: 26

#6. How many consonants are there in the English alphabet?

Answer: 21

#7. How many sides are there in a triangle?

Answer: Three

#8. Which month of the year has the least number of days?

Answer: February

#9. Which are the vowels in the English alphabet series?

Answer: A, E, I, O, U

#10. Which animal is called King of Jungle?

Answer: Lion

#11. How many primary colours are there?

Answer: Three (red, yellow, blue)

#12. How many days are there in the month of February in a leap year?

Answer: 29 days

GK questions for small kids

Learning courses for your kids! Get free trial here

Quiz Questions for Kids: 8 to 10 Years

Once children reach this age bracket, they begin to learn new concepts, notice the changes surrounding them, and try to find solutions to their queries by learning more about GK questions and much more. Other than their teaching in the classroom, they also gain general knowledge from books and online. Here are a few important questions for children between the ages of 8-10 years.

Also Read: Overseeing Kids during Isolation: Here’s Your Way out of the Juggling Situation

GK Questions for Kids with Answers: 8 to 10 Years

#1. In which direction does the sunrise?

Answer: East

#2. Which is the world’s largest flower?

Answer: Rafflesia

#3. How many zeros are there in one hundred thousand?

Answer: Five

#4. How many hours are there in two days?

Answer: 48 hours (24+24)

#5. How many months of the year have 31 days?

Answer: 7 (January, March, May, July, August, October and December)

#6. How many weeks are there in one year?

Answer: 52

#7. Which are the colours in a rainbow?

Answer: Violet, Indigo, Blue, Green, Yellow, Orange, Red

#8. How many bones does an adult human have?

Answer: 206

#9. Who was the first man to walk on the moon?

Answer: Neil Armstrong

#10. How many millimetres are there in 1cm?

Answer: 10

#11. Which is the nearest star to planet earth?

Answer: Sun

#12. Which is the longest river on the earth?

Answer: Nile

#13. Which is the principal source of energy for the earth?

Answer: Sun

Conclusion

Parents put all their hard work into doing what is best for their children. It’s crucial to know what general knowledge implies to your children and how they profit from it. All the awareness and life skills that your child has can help develop courage and skills.

Learn more about children growth factors with The Real School.

Also Read: What is Project-Based Learning? Does PBL Really Work for Kids?

Content Protection by DMCA.com